Politiikka

Tutkijan varoitus: ”Islamistit ovat jo pilanneet Lähi-idän – ei anneta heidän sotkea Eurooppaa ja Suomea”

Akateemisen Menatto-konsultointiyrityksen johtajan, geopoliittisiin konflikteihin erikoistuneen tutkijan Alan Salehzadehin viesti on selvä.

Vaikka Isis kukistettaisiin pian, poliittisen islamin tukijajoukot eivät häviä mihinkään.

”Islamistit ovat jo pilanneet Lähi-idän – ei anneta heidän sotkea Eurooppaa ja Suomea. Nyt paukut on laitettava tiedustelutoimintaan sekä otteen tiukentamiseen poliittisesta islamista.”

Salehzadeh kirjoittaa asiasta blogissaan Iltalehdessä. 

”Isis menetti viimeisen tärkeän tukikohtansa Syyriassa, kun Yhdysvaltojen liittolaisjoukot, eli kurdien ja arabien SDF-joukot valloittivat Raqqa-kaupungin takaisin. Raqqa oli toinen tärkeä strateginen kohde Isisille Irakin Mosulin jälkeen. Nyt kun Raqqa on menetetty, Isisin hallintaan jäävät enää pieniä alueita.”

Tutkijan mukaan kolikolla on kuitenkin kääntöpuoli.

”Isisin riveihin lähteneet vierastaistelijat lähtevät tappion koitettua palaamaan takaisin Eurooppaan ja muihin kotimaihinsa ja muodostavat merkittävän turvallisuusuhan. Sen kitkemiseksi on tehtävä tiivistä yhteistyötä lähtöalueen viranomaisten kanssa.”

Hänen mukaansa paras tapa kerätä tietoa taisteluihin mahdollisesti osallistuneista on tiivistää viranomaistyötä Pohjois-Syyrian federaation kanssa.

”Kurdifederaation tiedustelutoiminta on huippuluokkaa, sillä se on elinehto kun naapurina on Isis.”

Salehzadeh kirjoittaa, että Euroopassa asuu jo nyt kymmeniä tuhansia poliittisen islamin ideologian kannattajia, joiden silmissä jihadin nimissä taistelleet ovat sankareita.

”EU:n terrorismin torjunnan koordinaattori Gilles de Kerchoven mukaan heitä olisi jopa yli 55 000. Kun tänne lisäksi palaa sotilaallisesti aktiivisia yksilöitä, on tilanne räjähdysherkkä.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat