Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työryhmä pohtii – eduskuntavaalien ajankohta sittenkin uusiksi?

Äänestäjiä europarlamenttivaaleissa Espoossa toukokuussa 2014.

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän selvittämään vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaalien yhdistämistä. Yhdistäminen tarkoittaisi käytännössä seuraavien eduskuntavaalien lykkäämistä.

Säännönmukaisen aikataulun mukaan vuoden 2019 eduskuntavaalit olisivat 14. huhtikuuta ja eurovaalit 9. kesäkuuta. Europarlamenttivaaleja saatetaan kuitenkin aikaistaa, koska vaalipäivän viikonloppuun osuu helluntai.

Eurovaalien päivämäärä vahvistetaan viimeistään kesäkuussa 2018. Siirtäminen vaatii EU:n 28 jäsenmaan yksimielisen päätöksen.

Ajatus eduskunta- ja eurovaalien yhdistämisestä lähti puoluesihteereiltä, jotka esittivät asiaa viime kuussa.

Puoluesihteerien mukaan yhdistäminen lisäisi vaalien kiinnostavuutta ja voisi kohentaa europarlamenttivaalien äänestysvilkkautta. Toisaalta vaarana on, että vaalipaikoilla syntyisi teknistä sekaannusta.

Oikeusministeriön työryhmään kuuluu puoluesihteereitä ja virkamiehiä. Sen on määrä saada ehdotuksensa valmiiksi ensi vuoden toukokuun loppuun mennessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE