Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hallitus pallottelee vaaleilla: 2017 vai sittenkin vasta 2021?

Anu Vehviläinen myöntää, että näyttää vaikealta saada järjestettyä kunta- ja maakuntavaalit samanaikaisesti lokakuussa 2017.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ennakoi Ylen haastattelussa, että ensimmäiset suorat maakuntavaalit järjestetään ehkä vasta vuonna 2021.

Vehviläinen sanoo, että näyttää vaikealta saada järjestettyä kunta- ja maakuntavaalit samanaikaisesti lokakuussa 2017. Ministeri sanoo, että hallitus ei ole vielä tehnyt asiasta linjausta, mutta asiaa selvitetään lähiviikkoina.

Uudeksi vaihtoehdoksi on noussut, että kuntien valtuustot valitsisivat edustajat ensimmäisiin maakuntavaltuustoihin. Vuonna 2021 järjestettäisiin vaalit sekä kuntien että maakuntien valtuustoihin.

Molempien vaalien järjestäminen lokakuussa 2017 on törmäämässä perustuslaillisiin ongelmiin. Tätä vaihtoehtoa ehdotti puoluesihteerien työryhmä.

– Se tarkoittaisi sitä, että siirtäisimme näitä samoja vaaleja, jotka nyt on aikataulutettu huhtikuulle 2017 jo toisen kerran. Ja se voi olla huono asia, semmoiseen ei ehkä kannattaisi mennä, Vehviläinen sanoi.

Kuntavaalit on jo aiemmin siirretty tämän vuoden lokakuulta ensi vuoden huhtikuuhun.

Myös keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo Länsi-Savon haastattelussa, että vuoden 2017 kuntavaalit pidetään ehkä sittenkin huhtikuussa.

Lisää aiheesta

– Keväästä 2021 alkaen molemmat vaalit joka tapauksessa pidetään yhtä aikaa keväällä, Laaninen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE