Politiikka

Työttömien järjestöltä hätähuuto: ”Budjettipäätökset eivät pure kovaan ytimeen” – kannattaisi ottaa mallia 1990-luvun lopulta

Istock
Istock

Työttömien keskusjärjestö katsoo, että tiukalla budjettikurilla ei taltuteta työttömyyden kovaa ydintä.

Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski painottaa, että työttömyyden siihen pystytään vaikuttamaan aktiivisella työllisyyspolitiikalla.

– Palkkatukimäärärahoja tarvitaan etenkin kolmannelle sektorille lisää, jolloin saadaan työpaikkoja pitkäaikaistyöttömille. Hallituskaudella näitä rahoja on vähennetty, ja osittain myös siksi työttömyyden niin sanottu kova ydin on jäänyt vaille riittävää tukea.

Keskusjärjestön jäsenyhdistykset pivät palkkatukea parhaana työllisyyttä edistävänä toimintana, koska palkkatuella tehdään työehtosopimusten mukaista työtä.

– Yhdistyksissä on huomattu, että talouden nousukaudella hyvät työntekijät päätyvät nopeasti avoimille työmarkkinoille, Haapakoski huomauttaa.

Jos kolmannen sektorin osaaminen menetetään, osa työttömistä syrjäytetään kokonaan.

Työttömien keskusjärjestö vaatii, että hallitus tukee nyt tuntuvasti kolmannen sektorin mahdollisuuksia työllistää. Työttömien yhdistyksillä ja muilla kolmannen sektorin toimijoilla on pitkä kokemus työllisyyden edistämisestä.

– Jos kolmannen sektorin osaaminen menetetään, osa työttömistä syrjäytetään kokonaan.

Haapakoski muistuttaa, mitä tapahtui 1990-luvun lopulla.

– Silloin kolmannen sektorin työllisyystoimintaan panostettiin, ja yhdistykset työllistivät jopa kymmenen vuotta työttömänä olleita hankkeisiin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat