Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

“Ukrainalaiset maksavat viivytyksestä hengellään” – Stubb vetosi CNN:n haastattelussa Yhdysvaltoihin

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Alexander Stubb ja Jussi Halla-aho vierailivat viime viikolla Ukrainassa.

Presidentti Alexander Stubb vetosi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n haastattelussa Yhdysvaltain kongressiin, jotta se hyväksyisi 60 miljardin dollarin apupaketin Ukrainalle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Apupaketti on ollut jumiutuneena Yhdysvaltain kongressissa jo kuukausia.

Stubbin mukaan apupaketin hyväksyminen kiireellisesti on välttämätöntä, koska nyt ukrainalaiset maksavat viivytyksestä hengellään. Stubb sanoi, että kansallisessa politiikassa ei pitäisi pelata ukrainalaisten hengillä.

Presidentti Stubb ja eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) vierailivat viime keskiviikkona Ukrainassa. Stubb kertoi sanoneensa Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille, että Ukraina voittaa sodan.

-  Hän katsoi minua ja sanoi, että heillä ei taida olla muita vaihtoehtoja. Sellainen mieliala ukrainalaisilla minun mielestäni nyt on.

CNN:N TOIMITTAJA kysyi Stubbilta, olisiko nyt aika alkaa keskustella Venäjän kanssa jonkinlaisen ratkaisun löytämiseksi. Stubbin mukaan kylmä totuus on se, että tässä tapauksessa rauha saavutetaan ainoastaan taistelukentällä. Stubb totesi, että ainoa asia, jota Venäjän presidentti Vladimir Putin ymmärtää, on voima.

-  Tämä sota on hänelle Putinille monin tavoin liian iso hävittäväksi. Olen joskus miettinyt, onko rauha mahdoton hänen näkökulmastaan.

Yhdysvaltain kongressissa lähes puoli vuotta jumissa ollut apupaketti jakaa demokraatteja ja republikaaneja. Kiista kohdentuu Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan, sillä republikaanit haluaisivat sitoa paketin hyväksymisen Yhdysvaltain maahanmuuttopolitiikkaan, sen tiukennuksiin ja rahoittamiseen.

Asiasta on käyty keskustelua ja annettu ehdotuksia, mutta kongressi ei ole löytänyt kokonaisuudesta yhteistä näkemystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE