Kotimaa

”Uskottavuutta ei enää ole” – Suomen Kuvalehti vaatii pääkirjoituksessaan piispa Laajasalon eroa

Lehtikuva
Lehtikuva

Suomen Kuvalehti vaatii pääkirjoituksessaan Helsingin hiippakunnan piispaa Teemu Laajasaloa eroamaan. Lehden päätoimittajan Ville Pernaan mukaan Laajasalolla ei ole enää uskottavuutta tärkeän julkisen tehtävän hoitamiseen.

– Helsingin vastavalitun piispan Teemu Laajasalon maallinen ansioluettelo on täynnä epämääräisyyksiä, samoin yritystoiminta. Alkuvuodesta selvisi, että hän oli kirkkoherrana käyttänyt seurakunnan luottokorttia leveään elämään, Pernaa kirjoittaa.

Hän rinnastaa Laajasalon talousepäselvyydet eroamaan joutuneen valtionsyyttäjä Matti Nissisen ja Kittilän kunnan tapauksiin. Kaikissa on hänen mukaansa kyse korruptiosta.

Anteeksianto liittyy enemmän yksityiselämään kuin korkean virkatehtävän hoitoon.

– Kittilän kunnassa taas työskentelee nyt kolmas vs. kunnanjohtaja, joka on epäiltynä virkatoimissa tekemistään laittomuuksista. Se ei ole sattumaa tai taitamattomuutta, vaan tahallista toimintaa ja osoitus rakenteellista korruptiosta.

– Jokainen tekee virheitä. Se on inhimillistä. On tärkeää, että virheitä saa anteeksi. Lopulta anteeksianto liittyy enemmän yksityiselämään ja inhimilliseen kanssakäymiseen kuin korkean virkatehtävän hoitoon.

– Nissisen ja Laajasalon tapauksissa, Kittilän sijaiskunnanjohtajista puhumattakaan, uskottavuutta tärkeän julkisen tehtävän hoitamiseen ei enää ole, Pernaa kirjoittaa Suomen Kuvalehden pääkirjoituksessaan.

Laajasalon talousepäselvyydet nousivat julkisuuteen sen jälkeen, kun Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen teki niistä myöhemmin julkisuuteen päätyneen selvityspyynnön.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat