Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Uutissuomalainen: Lakiesitys työriitojen sovittelusta lieventymässä – ei sittenkään sitoisi valtakunnansovittelijan käsiä

Arja Jokiaho

Hallituksen valmistelema lakiesitys työriitojen sovittelusta on lieventymässä hallitusohjelman alkuperäisestä kirjauksesta, kertoo Uutissuomalainen tietoihinsa pohjaten.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hallitusohjelmassa linjataan, etteivät valtakunnansovittelijan toimisto tai sovittelulautakunta voisi sovintoehdotuksellaan ylittää palkankorotusten niin sanottua yleistä linjaa.

Uutissuomalaisen näkemässä esitysluonnoksessa kuitenkin lukee, että sovittelijan olisi kansantalouden kilpailukyvyn turvaamiseksi meneteltävä siten, että muiden alojen palkanmuodostus toimii mahdollisimman hyvin eikä työmarkkinoiden toimivuus vaarannu. Jos hallituksen lakiesitys toteutuu tässä muodossa, se ei käytännössä merkitsisi muutosta nykyiseen käytäntöön.

Kolmikantainen työryhmä valmistelee hallituksen esityksen muotoon laadittu mietintöä. Työministeri Arto Satosen (kok.) valtiosihteeri Mika Nykänen toimii lakiesitystä valmistelevan kolmikantaisen työryhmän puheenjohtajana. Työryhmä työskentelee toukokuun loppuun saakka.

Nykänen kertoo Uutissuomalaiselle, että hallitus on edelleen avoin sille, että työmarkkinaosapuolet sopisivat keskenään sellaisesta työmarkkinamallista, joka noudattaa hallitusohjelman kirjausta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE