Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Uutissuomalainen: Pääministeri Orpo esittää lakiin kirjattavaa velkakattoa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) esittää, että lakiin kirjattaisiin velkakatto, joka rajoittaisi valtion velkaantumista ylivaalikautisesti, kertoo Uutissuomalainen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Orpon mukaan velkakatto olisi vastaus presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaisissa ilmaisemaan huoleen julkisen talouden velkaantumisesta. Asiasta voitaisiin Orpon mielestä keskustella tulevan kehysriihen yhteydessä.

Lakiin kirjattu velkakatto kannustaisi Orpon mukaan tulevia hallituksia pitämään tiukemmin kiinni menokurista, koska velkakaton nostaminen vaatisi aina lakimuutoksen. Kokoomus esitti velkakattoa ennen viime kevään eduskuntavaaleja.

Valtiovarainministeriö on ehdottanut velkakaton käyttöönottoa yhtenä keinona hillitä julkisen velan kasvua.

Orpon mielestä olisi tärkeää, että velkakatosta päätettäisiin eduskunnassa.

-  Silloin se on meidän oman eduskuntamme päätös. Jos jokin hallitus ei välittäisi velkakatosta, se vaatisi sitä, että hallitus joutuisi muuttamaan lainsäädäntöä, Orpo perustelee Uutissuomalaiselle.

Orpon mukaan sopiva velkakatto voisi löytyä Euroopan talous- ja rahaliitto EMUn kasvu- ja vakaussopimuksesta, jonka mukaan jäsenmaan julkinen velka ei saa ylittää 60:tä prosenttia bruttokansantuotteesta. Suomen velkasuhde on tällä hetkellä lähes 80 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE