Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Väistyykö ylempien toimihenkilöiden lakonuhka? – sovintoesitys annettu

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara (kuvassa) on antanut sovintoehdotuksen teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevassa työriidassa, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Riidan osapuolet eli Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN antavat vastauksensa sovintoehdotukseen keskiviikkona kello 13.

Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu ja ylityökiellot päättyvät.

YTN on antanut teknologiateollisuuteen varoituksen toisesta kolmen päivän lakosta 15. helmikuuta alkaen. Lakon piirissä olisi 40 yritystä ja noin 20  000 ylempää toimihenkilöä. Aiempi kolmen päivän lakko oli 1.-3. helmikuuta.

Lisäksi YTN:llä on toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto sekä teknologiateollisuudessa että suunnittelu- ja konsulttialalla.

VALTAKUNNANSOVITTELIJAN tekemä sovintoehdotus on hyväksyttävä tai hylättävä sellaisenaan. Ehdotuksen sisältö tulee julkiseksi sen jälkeen, kun osapuolet ovat antaneet vastauksensa.

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen piirissä on yleissitovuus huomioon ottaen noin 54  000 ihmistä.

Palkkaneuvotteluihin saatiin tärkeä päänavaus muutama päivä sitten, kun työntekijöitä edustava Teollisuusliitto pääsi sopuun uusista kaksivuotisista työehtosopimuksista teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Teollisuusliiton hallitus hyväksyi ratkaisut sunnuntaina.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden osalta sovittelun on määrä jatkua tiistaina sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Työriidan osapuolina ovat Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro.

Sovittelu jatkuu tiistaina myös kaupan alan ja taloushallintoalan työriidoissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE