Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Valittajien toiveet nurin Turun hallinto-oikeudessa: eduskuntavaaleja ei uusita Varsinais-Suomessa

Arja Jokiaho
Vaalimainoksia Helsingistä.

Turun hallinto-oikeus on hylännyt kaksi eduskuntavaaleihin liittyvää valitusta. Valituksissa väitettiin, että ääntenlasku Varsinais-Suomen vaalipiirissä ei ole tapahtunut asianmukaisesti ja että vaaleissa on saattanut tapahtua vaalivilppiä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valittajat vaativat, että eduskuntavaalit olisi määrättävä uusittaviksi Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Toisessa valituksessa väitettiin muun muassa, että ehdokkaan numeron eteen tai taakse olisi useissa tapauksissa lisätty numero. Lisäksi valituksessa epäiltiin, että äänestyslippuja on voitu peukaloida tai vaihtaa, kun kaikilla puolueilla ei ollut yhtäläisiä mahdollisuuksia valvoa kirjekuorien avaamista ja ennakkoäänten laskentaa.

Valitusten taustalla on vapauden liitto -puolueen aktiiveja ja ehdokkaita. Viime vuonna perustetun puolueen taustalla on henkilöitä, jotka aiemmin olivat mukana valta kuuluu kansalle -puolueessa.

Hallinto-oikeus toteaa päätöksessään, että vaaliviranomaisen päätökset ja toimenpiteet eivät ole kanteluissa esitetyillä perusteilla lainvastaisia. Päätökseen voi hakea muutosta, jos korkein hallinto-oikeus antaa valitusluvan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE