Ulkomaat

Valtiollinen media: Syyria ampui alas ohjuksia

Lehtikuva
Kuva Yhdysvaltain johtaman liittouman 14. huhtikuuta tekemästä ohjusiskusta.
Lehtikuva
Kuva Yhdysvaltain johtaman liittouman 14. huhtikuuta tekemästä ohjusiskusta.
Lehtikuva
Kuva Yhdysvaltain johtaman liittouman 14. huhtikuuta tekemästä ohjusiskusta.

Syyrian valtiollisen median mukaan Syyrian ilmatorjunta on ampunut alas ohjuksia, jotka saapuivat Syyrian ilmatilaan Homsin alueella. Asiasta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human rights -järjestön mukaan Homsin maakunnassa sijaitsevan Shayratin lentotukikohdan lähettyviltä on kuultu räjähdyksiä. Järjestön johtajan Rami Abdel Rahmanin mukaan ohjukset eivät osuneet lentotukikohtaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka iskun takana on. Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tiedottaja on ilmoittanut, ettei Yhdysvalloilla tai sen johtamalla liittoumalla ole meneillään operaatioita alueella.

USA iski Shayratin kentälle viime vuonna

Yhdysvallat teki noin vuosi sitten iskun Shayratin lentokentälle. Yhdysvallat uskoo, että Khan Sheikhunin tuhoisa kaasuisku tehtiin tältä kentältä. Viime vuoden huhtikuussa tehdyssä iskussa kuoli lähes 90 ihmistä.

Viime viikonloppuna Yhdysvallat, Ranska ja Britannia tekivät puolestaan täsmäiskuja Syyriaan vastauksena epäiltyihin myrkkykaasuiskuihin. Isku tehtiin pian sen jälkeen, kun Syyrian Dumassa kerrottiin tapahtuneen epäilty kaasuisku.

Yhdysvaltain, Ranskan ja Britannian yhdessä tekemät 105 ohjuksen iskut olivat mittakaavaltaan suurempia kuin vuodentakaiset ja kohdistuivat kolmeen kohteeseen, joita pidetään keskeisinä Syyrian kemiallisten aseiden ohjelman kannalta.

Viikko sitten maanantain vastaisena yönä Syyrian Tayfurin sotilaslentokentälle tehtiin puolestaan isku. Sekä Syyria että Venäjän armeija syyttivät Israelia iskusta. Israel ei ole kieltänyt eikä myöntänyt syytöstä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat