Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Vantaan valtuustossa muistutus: ”Yön tunteina tehtävät päätökset eivät aina ole parhaita”

Lehtikuva

– Vantaan hyvinvoinnin edellytys on hyvät palvelut, työpaikat, harrastusmahdollisuudet ja liikenteen sujuvuus. Talouden tasapainon säilyttäminen on kaupungin kasvun ja suuren lainakannan takia välttämättömyys. Vain siten voimme säilyttää otteen talouden hallinnasta itsellämme, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä muistutti Vantaan kaupunginvaltuuston käsitellessä kaupungin ensi vuoden budjettia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kähärä kantoi huolta siitä, että vaikeasti työllistyvien määrä ei ole laskenut odotetusti, vaikka työttömyys kaupungissa onkin vuodessa laskenut merkittävästi. Myös nuorisotyöttömyyden puolittamiseksi tarvitaan yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä.

Kähärä huomautti, kuinka toisen asteen koulutuksen materiaalien maksullisuus on monelle opiskelijalle ja heidän perheilleen mahdoton yhtälö.

– Vantaa esittää valtiolle, että pääkaupunkiseudusta tehdään maksuttoman toisen asteen kokeilualue.

Vanhusten kotihoito ei Vantaallakaan ole Kähärän mukaan sitä, mitä sen ajateltiin olevan, kun laitoshoidon paikkojen vähentäminen aloitettiin.

– Valitettavan monelle vanhukselle koti tarkoittaa nykyisin säilöntäpaikkaa. Määrärahalisäykset henkilöstön palkkaamiseksi ovat hyvä alku, mutta seuraavina vuosina on määrätietoisesti jatkettava vanhusten kotihoidon laadun parantamista.

”Tässäkin asiassa Vantaa on edelläkävijä.”

SDP pitää järkevänä, että hyvinvointia edistäville liikunta- ja nuorijärjestöille tulee lisää avustusmäärärahoja. Yksi osa terveyden edistämistä on ensi vuonna raskaudenehkäisyn välineiden ilmaisjakelun laajentaminen koskemaan kaikkia alle 25-vuotiaita.

– Raskaudenkeskeytykset ovat vähentyneet selvästi ja rahaa on säästynyt. Tässäkin asiassa Vantaa on edelläkävijä.

Kähärä antoi kiitosta eri ryhmien neuvottelijoille ja virkamiehille ”sinnikkäästä talousarvion valmistelutyöstä”.

– Kuitenkin on niin, että yön tunteina tehtävät päätökset eivät aina ole parhaimpia. Sen takia talousarviokäsittelyn painopistettä on siirrettävä enemmän asiantuntijalautakuntien työskentelyyn.

Kähärän mielestä valtuustoryhmien pitäisi voida perehtyä talousarviokäsittelyyn jo varhaisemmassa vaiheessa.

– Valtuusto voisi yksittäisten tekstimuutosten sijaan keskittyä enemmän talouden kokonaisuutta linjaaviin muutoksiin, hän perusteli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE