Kotimaa

Veturimiehiltä poliittinen mielenilmaus – ”Pörssiyhtiöiden tarkoitus on ainoastaan tuottaa omistajilleen maksimaalista voittoa keinoista välittämättä”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Veturimiesten liitto VML on päättänyt järjestää poliittisen mielenilmaisun, joka alkaa maanantaina 14.8.2017 kello 18 jälkeen alkavista työvuoroista ja päättyy tiistaina 15.8.2017 kello 24.

Mielenilmaisun ulkopuolelle jäävistä rajauksista VML sanoo sopivansa yhdessä VR:n kanssa ja vaikutukset liikenteeseen täsmentyvät näiden keskustelujen jälkeen.

”Suomen rautatieliikenne on Euroopan huipputasoa. Jos verrataan valtioiden panostamaa rahamäärää, on Suomi täysin omassa luokassaan edullisuudellaan. Tämä ollaan nyt tehdyllä päätöksellä romuttamassa ja mahdollistetaan isojen pörssiyhtiöiden pääsy markkinoille ilman panostusta kalustoon.”

Tiedotteessa sanotaan myös, että pörssiyhtiöiden tarkoitus on ainoastaan tuottaa omistajilleen maksimaalista voittoa keinoista välittämättä.

”Sähköverkon myyminen on tästä asiasta erinomainen esimerkki hintojen nousun myötä ja se, ettei Caruna maksanut voitostaan veroja Suomeen kuin 0,28 %. Ruotsille rautatiekilpailun avaaminen on tullut maksamaan miljardeja kruunuja ja nyt tehdyllä päätöksellä vastaavanlaisen hinnan joutuu maksamaan Suomen kansa.”

Veturimiesten liitto ei vastusta kilpailun avaamista, mutta katsoo, että se tulee tehdä reilusti ja samoilla periaatteilla kuin muillakin toimialoilla. Niin että kilpailun avaamisella on tosiasiallisesti saavutettavissa näitä poliitikkojen lupaamia halvempia lippuja ja parempaa palvelua. Toimiva junaliikenne on koko yhteiskunnan etu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat