Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vihreiden Hyrkkö Ylestä: “Tässä on raja, jota ei tule ylittää”

Saara Hyrkkö

Kansanedustaja ja Vihreiden puheenjohtajaehdokas Saara Hyrkkö kritisoi hallitusneuvottelijoiden Yle-puheita. Hyrkkö toimi edellisellä kaudella Yleisradion hallintoneuvoston jäsenenä.

Demokraatti

Demokraatti

– Pidän erittäin lyhytnäköisenä Yleltä leikkaamista aikana, jolloin luotettavan tiedonvälityksen merkitys on korostetun tärkeä ja kulttuuriala edelleen koronan jäljiltä koetuksella. Mutta aivan erityisen huolestuttavia ovat vihjailut siitä, että maan hallitus alkaisi puuttua Ylen sisältöihin. Tässä on raja, jota ei tule ylittää, Hyrkkö sanoo tiedotteessaan.

HALLITUSNEUVOTTELUJEN digitalisaatiota ja viestintää käsittelevän alapöydän puheenjohtaja, perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen kyseli tiistaina some-päivityksessään mitkä Ylen kanavat ovat välttämättömiä.

Hyrkkö muistuttaa, että Yle on eduskunnan alainen laitos, jonka asioista sovitaan parlamentaarisesti.

– Yleä koskevista asioista on hyvästä syystä sovittu kaikkien puolueiden kesken eduskunnassa eikä hallituksen pöydässä. Kansainvälisesti kansallisen yleisradion alistaminen hallituksen tahdon alle on usein vain ensimmäinen askel riippumattoman median toimintaedellytysten ja vapauden kaventamisessa. Ylipäätään poliitikkojen ja sisältöjen välisestä palomuurista on syytä pitää tiukasti kiinni, sanoo Hyrkkö.

Hyrkkö kiittää hallituksen muodostaja Petteri Orpoa (kok.) napakasta kannanotosta asiaan. Orpo totesi eilen, että hallitus ei tule puuttumaan Ylen ohjelmasisältöihin.

PERUSSUOMALAISTEN Tynkkynen pitää Orpon lausuntoa virheenä.

Lisää aiheesta

– Niin mielenkiintoista kuin onkin seurata hallitusneuvottelijoiden välistä kipinöintiä julkisuudessa, toivoisin heidän keskittyvän esimerkiksi etsimään keinoja vapaan median toimintaedellytysten parantamiseen myös kaupallisella puolella, Hyrkkö toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE