Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Viisas pääministeri ottaisi nyt askeleen taaksepäin” – Matias Mäkynen lyttää puheet pohjoismaisesta mallista

Jukka-Pekka Flander / SDP
Matias Mäkynen (sd.).

SDP:n kansanedustajan Matias Mäkysen mukaan työnantajat ajavat suomalaisille työmarkkinoille järjestelmänmuutosta, jossa vuosikymmeniä noudatettuja periaatteita ei enää kunnioiteta. Mäkynen toteaa tiedotteessaan, että aikaisemmin työntekijöitä ja työnantajia hyödyttäviä ratkaisuja pyrittiin löytämään neuvottelemalla.

Demokraatti

Demokraatti

– Nyt Orpon ja Purran oikeistohallitus noudattaa pilkulleen työnantajaleirin käsikirjoitusta, jossa uudistuksina esitetään vain heikennyksiä työntekijöiden asemaan. Hallitus on jo antanut työnantajaosapuolelle lupauksensa heikennyksistä, joten mitään aitoa tarvetta neuvotteluille ei elinkeinoelämällä ole. Kun asetelma on näin kohtuuton, onko ihme, että seuraa reaktioita, SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kysyy.

HALLITUS ei Mäkysen mukaan ole todellakaan edistämässä ”pohjoismaista mallia” vaan pyrkii poimimaan eri maiden lainsäädännöistä kokoelman heikennyksiä. Poissaololla loistavat pohjoismaiseen ajatteluun liitetyt sosiaalinen oikeudenmukaisuus, työntekijöiden vahva asema ja toimeentulon turvaaminen kaikille kansalaisille. Nyt esillä olevat suunnitelmat vaarantavat nämä perusarvot.

– Epätasapainoisilla heikennyksillä on tavoitteena työntekijöiden neuvotteluaseman heikentäminen ja palkkakehityksen jarruttaminen, mikä vaikuttaisi suoraan ihmisten taloudelliseen hyvinvointiin. Kun työntekijöiden oikeuksia kavennetaan, neuvotteluvoima heikkenee, palkankorotukset pienenevät. Tätäkö perussuomalaisten äänestäjät todella tilasivat.

– Hallituksen politiikka uhkaa heikentää työntekijöiden asemaa ja lisätä eriarvoisuutta Suomessa. Viisas pääministeri ottaisi nyt askeleen taaksepäin ja aloittaisi aidot neuvottelut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE