Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

VTV: Budjetit ja aikataulut paukkuivat yli poliisin ja oikeushallinnon tietojärjestelmähankkeissa

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan poliisin ja oikeushallinnon kolme tietojärjestelmähanketta epäonnistuivat muun muassa budjetin ja aikataulun suhteen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

VTV:n tarkastuksessa arvioitiin, mistä poliisin ja oikeushallinnon pitkäkestoisten tietojärjestelmähankkeiden ongelmat johtuivat. Kaikki hankkeet myöhästyivät alkuperäisistä aikatauluistaan. Lisäksi hankkeisiin oli viime vuoden loppuun mennessä käytetty rahaa yli 200 miljoonaa euroa, mikä on lähes kolme kertaa alun perin suunniteltua enemmän.

Hankkeiden oli tarkoitus edistää tiedonkulkua rikosprosessissa poliisin ja oikeushallinnon välillä. Heikko suunnittelu ja ict-osaamisen puute aiheuttivat kuitenkin hankkeille mittavia ongelmia, VTV kertoo.

Lisäksi VTV:n mukaan hankkeiden alkuperäiset tavoitteet olivat liian laajat ja epäselvät. Hankkeiden toteutusta vaikeutti se, että hanketoimistoista ja johto- ja ohjausryhmistä puuttui riittävä ict-asiantuntemus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE