Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Vuoden valtuutettu

Vuoden valtuutettu -kilpailun finalistit on nyt valittu – ”Huipputyyppejä tuntuu olevan valtuustoissa ympäri Suomen”

Demokraatin ja SDP:n Vuoden valtuutettu -kilpailun raati valitsi viisi finalistia upeiden ehdokkaiden joukosta.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

– Jokaisesta tuli mieleen, että olisipa kiva tutustua paremmin tähänkin ihmiseen. Huipputyyppejä tuntuu olevan valtuustoissa ympäri Suomen, Demokraatin toimittaja Marja Luumi luonnehtii kilpailuun esitettyjen ehdokkaiden joukkoa.

Luumi, SDP:n kunta- ja järjestöasiainsihteeri Pekka Tuuri ja järjestöpäällikkö Jenny Suominen olivat Vuoden valtuutettu -kilpailun raatina kiperän valinnan äärellä, kun he poimivat kisaan ilmoitettujen 25 ehdokkaan joukosta viisi finalistia.

Finalistit ovat Kristian Parviainen Siuntiosta, Piia Elo Turusta, Tuija Pohjola Oulusta, Kari Masalin Hausjärveltä ja Henna Hovi Kouvolasta.

Suomisen mukaan finalistien valintaa ohjasi ajatus esimerkiksi alueellisesti mahdollisimman monipuolisesta otoksesta. Niinpä saman SDP:n piirin alueelta ei poimittu kuin yksi finalisti, ja se saattoi tarkoittaa jonkin oman suosikin rannalle jäämistä.

– Mutta näin se on, kun kaikkia ei voitu finaaliin ottaa, Suominen kiteyttää.

Valintaan vaikuttivat myös kisan etsintäkuulutukseen listatut kriteerit. Vuoden valtuutetuksi haetaan aktiivista ja vaikuttavaa, yhteishenkeä luovaa, yhteiseen tekemiseen sitoutunutta ja yhteistyökykyistä valtuutettua. Hänelle vuorovaikutus on tärkeää. Hän innostaa kuntalaisia osallistumaan, hän viestii ja kuuntelee.

Tuli kiva fiilis siitä, että tovereita haluttiin nostaa tällä tavalla esille.

Raadin mielestä kisaan tulleissa ehdotuksissa oli hienosti perusteltu, miksi ehdottaja katsoo juuri oman ehdokkaansa ansaitsevan Vuoden valtuutettu 2021 -tittelin. Hakemusten lukeminen oli kolmikosta ilo. Niistä välittyi se palo, jolla valtuutetut tehtäviään hoitavat.

– On kunnioitettavaa, miten he uhraavat aikaa kaikkien kuntalaisten hyväksi. Kiinnitin huomiota siihen, että todella moni ei ole mukana pelkästään kuntapolitiikassa, vaan myös monessa muussa vapaaehtoistoiminnassa, Marja Luumi sanoo.

– Tuoreena ruuhkavuotisena on nostettava hattua päästä! Miten ihmiset ehtivätkin oman työnsä jälkeen hoitamaan erittäin vaativia luottamustehtäviä ja sen päälle vielä kirjoittavat vaaliohjelmia ja kaikkea muuta, Pekka Tuuri hämmästelee.

Jenny Suominen ilahtui siitä, että ehdottajien joukossa oli muun muassa ehdokkaiden valtuustokollegoja ja valtuustoryhmien puheenjohtajia.

– Tuli kiva fiilis siitä, että tovereita haluttiin nostaa tällä tavalla esille. Näissä hakemuksissa ehdokkaista ja heidän antamastaan panoksesta kirjoitetaan tosi kauniisti, hän kiittää.

Finalistiviisikko esitellään kukin vuorollaan Demokraatin painetussa lehdessä ja hieman laajemmin verkossa. Verkossa esittelyjen jatkona on poimintoja kilpailuraadille lähetetyistä hakemuksista eli ehdottajan perusteluita sille, miksi hänen ehdokkaansa tulisi valita Vuoden valtuutetuksi. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Kristian Parviainen.

Kisan voittaja valitaan avoimella yleisöäänestyksellä, joka käynnistyy tammikuun lopussa. Voittaja palkitaan komean tittelin lisäksi tuhannen euron matkalahjakortilla, ja hänestä tehdään pitkä henkilöhaastattelu Demokraattiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE