Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

“Vuosisadan myrsky” riehui Euroopassa – tässä seuraukset

Ainakin viisi ihmistä kuoli maanantaina Ciara-myrskyn riehuessa pitkin Eurooppaa. Lisäksi brittilehdistön vuosisadan myrskyksi kutsuma Ciara tuhosi omaisuutta, aiheutti liikennekaaoksia ja katkoi sähköjä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Etelä-Ruotsissa yksi ihminen kuoli ja toinen katosi heidän veneensä kaaduttua. Sekä Britanniassa että Sloveniassa kuoli autoilija, kun puu kaatui heidän ajamiensa autojen päälle. Puolan eteläosassa puolestaan äiti ja hänen pieni tyttärensä kuolivat myrskyn irti repimän katon iskettyä heihin.

Lisäksi pelkästään Saksassa ainakin kolme ihmistä loukkaantui jäätyään kaatuvien puiden alle.

Satoja lentoja ja junavuoroja peruttiin Luoteis-Euroopassa myrskyn vuoksi. Britanniassa, Irlannissa ja Ranskassa yhteensä toistasataatuhatta kotia jäi ilman sähköä. Osissa Pohjois-Ranskaa ihmisiä kehotettiin pysymään kotona ja välttämään rannikkoa mahdollisten myrskyvuoksien takia.

Britannian pohjoisosassa oli laajoja tulvia jo sunnuntaina, mutta maan meteorologian laitos varoitti vielä maanantainakin kovasta tuulesta, kaatosateista ja lumipyryistä.

Lauttaliikenne Englannin kanaalin yli keskeytettiin sunnuntaina, mutta lautat pääsivät uudestaan liikkeelle maanantaina.

Myrskytuulet kaatoivat myös puita ja rakennustelineitä sekä vahingoittivat rakennuksia. Esimerkiksi Frankfurtissa Saksassa katedraali vaurioitui pahoin nostokurjen kaaduttua sen päälle.

Kaikki tuulivoimalat Belgian rannikolla lopettivat sähkön jauhamisen, koska turbiinit pysähtyivät automaattisesti turvallisuussyistä.

Saksassa liikennöinti kaikilla keskeisillä ratalinjoilla keskeytettiin myrskyn vuoksi.

Ainakin Frankfurtin, Berliinin, Münchenin, Kölnin ja Hannoverin lentokentillä jouduttiin perumaan yhteensä satoja lentoja.

Euroopan kolmanneksi vilkkaimmalla lentokentällä Amsterdamin Schipholissa peruttiin myös satoja lentoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE