Politiikka

”Wahlroos onkin aina kannattanut diktatuuria – nuoruudessaan stalinistista, aikuisena rahan” – Yrjö Rautio HS–kolumnissa: ”Nallen” edessä toimittajat ovat kuin lauma kanoja

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kokenut politiikan toimittaja, monissa sanoma- ja aikakauslehdissä työskennellyt Yrjö Rautio ottaa kolumnissaan Helsingin Sanomissa kantaa pankkiiri Björn Wahlroosiin kaikkien alojen asiantuntijana.

Oman käsittelynsä kirjoituksessa saa myös ”Nallen” edessä pokkkuroiva suomalainen media.

Näkökulma on Björn Wahlroos yhteiskunnallisena keskustelijana.

Kolumnin otsikko tiivistää kirjoituksen kuuteen sanaan: Raha jalostaa Björn Wahlroosin typeryydetkin viisauksiksi.

Raution mukaan Walhroos kuuluu niiden upporikkaiden joukkoon, joita politiikka viettelee.

– Rikkaus ja taloudellinen vaikutusvalta eivät riitä tyydyttämään Wahlroosin pohjatonta kunnianhimoa. Jos hän olisi myös poliittinen johtaja, häntä liehakoisivat johtomiehet kaupungin, Rautio kirjoittaa.

Wahlroos on puhunut demokratiasta enemmistön tyranniana.

– Demokratian sijaan Wahlroos onkin aina kannattanut diktatuuria – nuoruudessaan stalinistista, aikuisena rahan, kuittaa Rautio.

Hän viittaa Walhroosin nuoruusvuosiin vasemmistoradikaalina, joka löysi poliittisen kotinsa Taisto Sinisalon johtamasta SKP:n vähemmistöstä. Kuten tiedetään, taistolaisille viisaus ja valo löytyivät itärajan takaa Kremlistä.

Mediakin on nostanut Wahlroosin likimain kritiikin yläpuolelle.

Walhroos julkaisi alkuviikosta pamfletin Hiljainen vallankumous. Siinä hän arvostelee viimeistä valtiosääntouudistustamme ja kansanedustajia perustuslain tulkitsijoina valiokunnassa. Hänen mielestään perustuslakivaliokunta on liian riippuvainen ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä.

– Me olemme antaneet valtiosääntötulkintaoikeutta kouralliselle asiantuntijoita, jotka käyttävät tänään suurempaa valtaa, väittäisin, kuin yksikään yksittäinen valtioneuvoston jäsen, Wahlroos sanoi pamfletin julkistustilaisuudessa.

Rautio sivaltaa takaisin:

– Kuvitellaanpa, että samat teesit olisi esittänyt joku, jolla ei olisi Wahlroosin miljardiomaisuutta ja miljoonien vuosituloja. Pelkkänä höperehtimisenä niitä pidettäisiin, ja sitä ne ovatkin.

HS-kolumnistin mukaan media on nostanut talousvaikuttaja-miljardöörin likimain kritiikin yläpuolelle.

– Wahlroos on toimittajienkin lellikki, ”Nalle”, jonka edessä he ovat kuin valtava lauma kanoja, äänekkäästi kotkottamassa vaan, Rautio päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat