Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

WP: Yhdysvalloissa tänä vuonna eniten joukkoampumisia tilastohistorian aikana

AFP / LEHTIKUVA / JOSEPH PREZIOSO
Poliisi sulki tien Lewistonissa Mainessa 26. lokakuuta 22 ihmisen hengen vaatineen joukkoampumisen jälkeen.

Yhdysvalloissa on tilastoitu tänä vuonna 38 joukkoampumista, joissa on ollut vähintään neljä kuolonuhria, pois lukien mahdollisesti surmansa saanut ampuja. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Post.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lehden mukaan joukkoampumisia on ollut tänä vuonna eniten vuoteen 2006 ulottuvan tilastohistorian aikana. Aiempi ennätys, 36 joukkoampumista, kirjattiin viime vuonna.

Viimeisimmät joukkoampumiset tapahtuivat sunnuntaina yksityiskodeissa Texasissa ja Washingtonissa. Niissä kuoli yhteensä kymmenen ihmistä.

SURULLISIIN ennätyslukemiin on tänä vuonna päästy myös joukkoampumisten vaatimien kuolonuhrien lukumäärässä. Washington Postin mukaan joukkoampumisissa on kuollut tänä vuonna ennätykselliset 197 ihmistä. Luvussa ei ole mukana surmansa saaneita ampujia.

Joukkoampumisten tilastointitavat vaihtelevat. Ampumisia tilastoivan Gun Violence Archiven mittarilla joukkoampumisia on ollut Yhdysvalloissa tänä vuonna jo 630. Sivusto laskee joukkoampumisiksi tapaukset, joissa on ollut vähintään neljä joko haavoittunutta tai surmansa saanutta uhria, pois lukien mahdollisesti surmansa saanut ampuja.

Sivuston mukaan lähes 40  000 ihmistä on tänä vuonna kuollut Yhdysvalloissa ampuma-aseväkivallan seurauksena. Luvusta hieman yli puolet on itsemurhia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE