Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

WWF ärähtää hallitukselle: Te teitte tämän kansan tahtoa vastaan

Hallitus on päättänyt nostaa Metsähallituksen tulostavoitetta merkittävästi. Päätös voi pakottaa Metsähallituksen lisäämään metsien hakkuita, mikä olisi äärimmäisen haitallista sekä luonnon monimuotoisuuden että ilmastonmuutoksen hillinnän näkökulmasta, WWF Suomi kirjoittaa tiedotteessaan.

Demokraatti

Demokraatti

WWF:n mukaan hallituksen päätöksellä ei ole kansan tukea: WWF:n tuoreessa tutkimuksessa 57 prosenttia suomalaisista kannatti Metsähallituksen tulostavoitteen tuntuvaa leikkaamista.

– Aina kun Metsähallituksen tulostavoitetta on nostettu, se on joutunut lisäämään hakkuita. Näin tulee todennäköisesti käymään nytkin. Erityisesti riskinä on, että Metsähallitus hakkaa vanhoja metsiä ja muita arvokkaita luontokohteita, mikä on ympäristön kannalta todella haitallista, WWF:n johtava metsäasiantuntija Panu Kunttu sanoo.

WWF:n mieletä Metsähallituksen tulostavoite oli jo ennen viime viikon korotusta liian korkea. Se toteaa, että hakkuumäärien kasvattaminen on hyvin haitallista myös ilmaston kannalta, sillä se pienentää metsien hiilinielua ja heikentää metsien hiilivaraston kasvua.

WWF:n tammikuussa teettämän mielipidetiedustelun mukaan 57 prosenttia suomalaisista laskisi Metsähallituksen tulostavoitteen 60 miljoonaan euroon, jotta arvokkaat luontokohteet valtion mailla säilyisivät. Tulostavoitteen laskemista vastusti vain 17 prosenttia vastaajista.

– Suomalaisten enemmistö toivoo Metsähallituksen tulostavoitteen laskemista. Se on selkeä viesti, jota päättäjät eivät voi ohittaa, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

– Vaadimme nyt poliitikoilta selkärankaa Metsähallituksen tulostavoitteen alentamiseksi. Kyse on valtion omistamista metsistä, joista on pidettävä huolta ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden vuoksi. Metsistä huolehtimalla taataan myös kansalaisille mahdollisuus nauttia meidän kaikkien yhteisestä kansallisomaisuudestamme, Rohweder jatkaa.

Metsähallituksen tulostavoite oli vielä 12 vuotta sitten 62 miljoonaa euroa. Viime viikolla valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta päätti nostaa tavoitteen ennätyskorkeaksi, lähes 149 miljoonaan euroon.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE