Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvallat kaavailee pakotteita yli 500 taholle – liittyy Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa

iStock

Yhdysvallat aikoo määrätä pakotteita yli 500 taholle, jotka liittyvät Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa. Asiasta kertoo Yhdysvaltain valtiovarainministeriö torstaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministeriön mukaan asiasta kerrotaan tarkemmin perjantaina. Pakotteiden kerrotaan iskevän kovaa Venäjän Ukrainassa käymään sotaan sekä siihen liittyviin ihmisiin ja tahoihin.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman ministeriölähteen mukaan uusilla pakotteilla yritetään iskeä Venäjän sotakoneeseen. Lähteen mukaan uusi pakotepaketti on suurin yksittäinen sitten Venäjän täysimittainse hyökkäyksen alun helmikuussa vuonna 2022. Pakotteista ovat olleet päättämässä sekä valtiovarainministeriö että ulkoministeriö.

VENÄJÄN aloittamasta laajamittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan tulee 24. helmikuuta kuluneeksi kaksi vuotta.

Venäjää vastaan asetetuilla pakotteilla länsi on pyrkinyt muun muassa vaikuttamaan tuloihin, joita valtio on saanut esimerkiksi polttoainekaupasta.

Yhdysvallat totesi presidentti Joe Bidenin johdolla, että pakotteet ovat vastaus Vladimir Putinin toimia kohtaan. Eri maiden johtajat ovat todenneet, että Venäjä ja Putin ovat vastuussa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemasta. Navalnyi kuoli vankileirillä Siperiassa ja tapahtuneesta kerrottiin viime perjantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE