Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

YK:n ihmisoikeusasiantuntijat: ”Israelin tarkoituksellinen ja kohdennettu nälkäkampanja palestiinalaisia vastaan on kansanmurhaväkivallan muoto”

LEHTIKUVA / AFP / BASHAR TALEB
Tytöt kulkivat vesikanistereineen rakennusten raunioiden keskellä Khan Yunisissa Gazassa 8. heinäkuuta.

YK:n erityisraportoija Michael Fakhri ja joukko muita järjestön ihmisoikeusasiantuntijoita syyttivät tiistaina Israelia nälänhädän aiheuttamisesta Gazassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

YK:n asiantuntijat mainitsivat muun muassa kolme lasta, jotka olivat hiljattain kuolleet aliravitsemukseen Gazan keskiosassa.

-  Kun nämä lapset ovat kuolleet nälkään lääkehoidosta huolimatta Gazan keskiosassa, ei ole epäilystäkään siitä, ettei nälänhätä olisi levinnyt Gazan pohjoisosasta Gazan keski- ja eteläosiin, he sanoivat.

YK ei ole virallisesti julistanut nälänhätää Gazan kaistalle.

-  Julistamme, että Israelin tarkoituksellinen ja kohdennettu nälkäkampanja palestiinalaisia vastaan on kansanmurhaväkivallan muoto, ja se on johtanut nälänhätään koko Gazassa, kymmenen YK:n riippumatonta asiantuntijaa sanoi lausunnossaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE