Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Ylen toimitusjohtajan uusi rooli puhuttaa – ”EK on nykyään lähinnä poliittinen edunvalvoja”

Lehtikuva

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n edustajisto valitsi tänään kokouksessaan uuden hallituksen vuodelle 2021. Sen työvaliokunnasta löytyy jatkossa muun muassa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Matias Mäkynen pohtii asiaa Twitter-päivityksessään. Hän kirjoittaa, että valinta on erikoinen Ylen riippumattomuuden kannalta. Ylen hallintoneuvoston olisi Mäkysen mukaan syytä keskustella tilanteesta.

”Elinkeinoelämän edunvalvonnan keskusjärjestön hallituksen jäsenyys on oman alan työehtosopimusta neuvottelevan työnantajajärjestössä toimimisen kanssa hyvin eri tason asia. EK on nykyään lähinnä poliittinen edunvalvoja, kun neuvottelumandaattiakaan ei ole.”

Ylä-Anttila kommentoi valintaansa Mäkysen päivityksen kommenteissa.

”Minua pyydettiin Paltan edustajana tähän ja sieltä voivat kommentoida. Luonnollisesti olen kysynyt asiaa ennen suostumusta omilta esimiehiltä ja infonnut myös Ylen luottamusmiesjohtoa joilla ei ollut asiassa huomautettavaa. Ehkäpä päinvastoin. Journalismiin ei tietenkään vaikuta.”

Mäkynen vastaa Ylä-Anttilalle sanomalla, että asian nyt ollessa julkinen on julkiselle keskustelulle asiasta tarve.

”EK:n edunvalvonta on hyvin eritasoista ja eri tavalla poliittista kuin Paltan.”

SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov kirjoittaa puolestaan, että etujärjestön työvaliokunta sopii huonosti riippumattoman julkisen varoin rahoitetun mediatalon johtajalle. Hussein Al-Taee taas sanoo, ettei itse kyseenalaista Ylen tai siellä työskentelevien vastaavien päätoimittajien tai toimittajien riippumattomuutta ja omaa harkintaa journalistisesti.

”Samalla totean, että keskustelu EK:n uuden johtajan koko profiilista on kuitenkin tervetullutta läpinäkyvyyden vinkkelistä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE