Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Zelenskyi taivuttelee empijöitä Ukrainan puolelle – puhuu paikan päällä YK:n yleiskokouksessa

AFP / LEHTIKUVA / ANGELA WEISS

YK:n yleiskokouksen avajaisissa alkavat tänään valtionjohtajien puheenvuorot.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ohjelmassa on tiistaina 36 maan kansalliset puheenvuorot, ja yleiskokoukselle puhuvat New Yorkissa tänään muun muassa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Ääneen pääsevät myös muun muassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi.

Zelenskyin puheeseen kohdistuu erityistä mielenkiintoa, sillä Venäjän hyökkäykseltä puolustautuvan maan presidentti puhuu yleiskokoukselle paikan päällä New Yorkissa. Vuosi sitten Zelenskyi piti puheensa erityisluvalla videoyhteyden välityksellä.

Zelenskyillä on ohjelmassa myös useita kahdenvälisiä tapaamisia valtionjohtajien kanssa. Hänen tavoitteenaan on taivutella Ukrainan puolelle etenkin globaalin etelän maita, joista monet ovat välttäneet ottamasta voimakkaasti kantaa Venäjän hyökkäyssotaan.

Valtionjohtajien puheenvuorot jatkuvat ensi tiistaihin asti. Suomen puheenvuoron pitää presidentti Sauli Niinistö huomenna keskiviikkona.

YK:n yleiskokouksen korkean tason viikko käynnistyi eilen YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin isännöimällä kestävän kehityksen huippukokouksella.

YK:n yleiskokouksen teemana tänä vuonna on luottamuksen uudelleenrakentaminen, maailmanlaajuisen solidaarisuuden elvyttäminen sekä Agenda 2030:n ja sen kestävän kehityksen tavoitteiden vauhdittaminen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE