Kotimaa

12. helmikuuta alkaen -10 % – Tämä VR:n ilmoitus yllättää

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Helsingistä Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien VR lähijunien kaikkien lippujen hinnat laskevat 12.2. alkaen 10 %, VR tiedottaa.

VR:n mukaan kasvavat matkustajamäärät ja parantunut tehokkuus mahdollistavat pysyvästi edullisemman hintatason. Hinnanlaskun yhteydessä myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika tuplaantuu.

Hinnanlasku koskee kaikkia VR lähiliikenteen lipputuotteita, kaikissa kanavissa ja kaikilla lähiliikenteen reiteillä.  Esimerkiksi aikuisen kertalippu Helsingistä Riihimäelle maksaa jatkossa vain 10,80 € (aiemmin 12,00 €). Aikuisen 30 vuorokauden kausilippu Helsingistä Lahteen maksaa jatkossa 233,10 € (aiemmin 259,00 €).

– Lähijunien lipunmyynti on siirtynyt uusittuihin, digitaalisiin kanaviin. Samalla matkamäärät kasvavat voimakkaasti ja toiminta on entistä tehokkaampaa. Kasvu ja tehostuminen näkyvät nyt lippujen hinnoissa. Tavoitteenamme on, että jatkossakin yhä useampi valitsee lähijunan, lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä sanoo.

12.2 alkaen myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika pitenee kahdesta neljään kuukauteen.

VR lähiliikenteessä tehtiin 2017 lähes kahdeksan miljoonaa matkaa, yli 10 %, edellisvuotta enemmän. Matkamäärien kasvu on ollut kiihtyvää etenkin Riihimäki–Tampere- ja Riihimäki–Lahti-reiteillä, jotka tulivat osaksi VR lähiliikennettä kesäkuussa 2017.

VR:n lähiliikenne on osa VR:n matkustajaliikennettä. VR lähijunia ovat D-, G-, R-, T- ja Z-junat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan.  Lisäksi VR operoi HSL-alueen lähijunia. Vuosittain lähijunaliikenteessä kulkee yhteensä yli 70 miljoonaa matkustajaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat