Politiikka

Feldt-Ranta kehottaa suhtautumaan vakavasti: Göteborgin tapahtumat ovat pelottavia

Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Natsit marssivat kadulla naapurissamme Ruotsin Göteborgissa. SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kommentoi blogissaan, millaisia ajatuksia tämä hänessä herättää.

Feldt-Ranta kirjoittaa, että Pohjoismaisen vastarintaliikkeen riveissä on myös paljon suomalaisia ja osa heistä on mukana myös Göteborgissa.

– Pohjoismainen vastarintaliike on organisoitunut, verkottunut ja sen tavoite on selvä; muodostaa väkivallan keinoin pohjoismainen kansallisvaltio, joka puhdistetaan maahanmuuttajista ja muista ei-toivotuissa aineksista. Monilla liikkeen piirissä olevilla on rikostuomioita kovistakin rikoksista, mikä osoittaa että liikkeen jäsenet ovat myös valmiita kovaan toimintaan.

– On vastenmielistä, että natsit valitsivat marssipäiväkseen yhden juutalaisten suurimmista juhlapyhistä, Jom kippurin. Se ei ollut sattumaa; samaa natsit tekivät Saksassa myös 1930-luvulla eli järjestivät suurtapahtumiaan juuri juutalaisille tärkeinä juhlapäivinä. Väkivallan ja turvattomuuden lisäämisen ohella järjestön päämääränä on myös nöyryyttää sen silmissä ei-toivottuja ihmisiä, hän jatkaa.

”Demokratiassa ei ole tilaa väkivallalle.”

Feldt-Ranta kirjoittaa, että Göteborgin tämänpäiväiset tapahtumat ovat pelottavia.

– Natsien marssiminen pohjoismaisen järjestäytyneen yhteiskunnan kaduilla on syytä ottaa vakavasti. Antisemitismiin, kaikenlaiseen rasismiin, väkivaltaan ja sortoon on oltava nollatoleranssi. Pohjoismaiden tulee yhdessä laajalla rintamalla tuomita kaikki väkivaltainen toiminta.

– Meidän tulee yhdessä löytää ne keinot, jolla estämme sen, että natsismin ja väkivallan nimeen vannovat toimijat lisäävät ihmisten turvattomuutta. Kaikenlaisen vastakkainasettelun lietsominen, vihapuhe ja rasismilla flirttailu antaa kasvualustan näille äärijärjestöille. Demokratiassa ei ole tilaa väkivallalle, uhkailulle eikä ihmisten jakamiselle erilaisiin leireihin.

Lue koko blogikirjoitus tästä linkistä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat