Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kenen johdolla vaaleihin 2019? — nyt puhuu Eero Heinäluoma: ”SDP:n puheenjohtajan täytettävä pääministeriehdokkaan mitat”

Lehtikuva

SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma kehottaa sosialidemokraatteja kamppailemaan tosissaan pääministeripaikasta seuraavissa eduskuntavaaleissa 2019.

Rane Aunimo

— Suomen poliittinen suunta ratkeaa jälleen kerran taistelussa suurimman puolueen paikasta. Kun puolue valitsee kuukauden kuluttua Lahdessa itselleen puheenjohtajaa, on tämän puheenjohtajan täytettävä pääministeriehdokkaan mitat.

SDP valitsee puheenjohtajan helmikuun alussa. Ehdolla ovat istuva puheenjohtaja Antti Rinne sekä Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen. Heinäluoma ei ota suoraan kantaa tulevan puheenjohtajan henkilöön.

Hän muistuttaa, että Suomea on johtanut vuoteen 2019 tultaessa neljä vaalikautta, 16 vuotta, keskustalainen tai kokoomuslainen pääministeri.

— Se on pisin porvarijohtoinen kausi itsenäisyyden ajan historiassamme. Sosialidemokratia on puhunut viime vuodet vajaavaltaisesti, milloin oppositiosta, milloin hallituksen kakkospuolueena.

Todelliseen suunnanmuutokseen tarvitaan nyt nähtyä selvästi suuremmat muutokset puolueiden kannatuksissa.

Heinäluoman mukaan sosialidemokraattien on tartuttava uudelleen pääministerin ruoriin 2019, jotta Suomen suunta muuttuu.

— Paluu pääministerin paikalle 16 vuoden tauon jälkeen on ainoa oikea tavoite.

Heinäluoma varoittaa sosialidemokraatteja väärästä galluptyytyväisyydestä. Erot suurimpien puolueiden kesken ovat niin pieniä, että ne mahdollistavat myös nykyisen hallituspohjan jatkon.

— Todelliseen suunnanmuutokseen tarvitaan nyt nähtyä selvästi suuremmat muutokset puolueiden kannatuksissa.

Heinäluoma puhui tänään Forssan työväenyhdistyksen loppiaisjuhlassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE