Politiikka

Abdirahim ”Husu” Hussein: ”Monikulttuurisuus voisi olla parhaimmillaan uus- ja kantasuomalaisten tasavertaista kilpailua samoista työpaikoista”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Helsinkiläisestä demarivaltuutetusta Abdirahim Husseinista olisi hyvä, jos kaikki maahanmuuttajat aloittaisivat kotoutumisensa kaukana Helsingistä. Pääkaupunkiseudulla he löytävät liian helposti muita samaa kieltä puhuvia, ja suomi voi jäädä vähemmälle. Kielen oppiminen on kotoutumisessa kaiken perusta.

Työttömiä maahanmuuttajia voisi pikkuhiljaa velvoittaa päivärahan saamiseksi vertaistuen antamiseen vasta maahan tulleille. Siitä olisi hyötyä molemmille osapuolille.

– Parhaimmillaan monikulttuurisuus voisi olla uus- ja kantasuomalaisten tasavertaista kilpailua samoista työpaikoista.

Demareiden kansainvälisyys ja suhtautuminen globaaleihin ongelmiin sai Husseinin kiinnostumaan puolueesta. Heikkojen puolustaminen on hänelle sosialidemokratiassa tärkeintä.

– En löydä uskonnostani ja puolueestani paljoa eroja.

Tunnen olevani yhtä suomalainen kuin muutkin ja joskus jopa enemmän.

Demareista hän löysi parissa kuukaudessa oman paikkansa.

– He näkivät, että minussa on potentiaalia. Voin olla yksi lisävahvuus, jolla on paljon käyttöä.

Hussein kaipaa lisää Sanna Marinin, Antti Lindtmanin, Mikkel Näkkäläjärven ja Nasima Razmyarin kaltaisia värikkäitä persoonia demareihin.

– Jos ei politiikkona herätä ihmisissä tunteita, ei pysty vaikuttamaan.

Hussein haluaisi olla viemässä Suomen osaamista entistä enemmän maailmalle ja luoda uusia ”Pikku-Suomia”. Hän toivoo, ettei tulevaisuudessa tarvitsisi puhua enää maahanmuuttajataustaisista suomalaisista, vaan kaikki olisivat samalla viivalla.

– Joidenkin mielestä en voi olla suomalainen. Tunnen olevani yhtä suomalainen kuin muutkin ja joskus jopa enemmän. Välillä mietin, mitä olen tehnyt, että olen saanut Suomessa tämän kaiken.

Lue koko Abdirahim ”Husu” Hussein laaja haastattelu 7. syyskuuta Demokraatista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat