Politiikka

”Ainoa ammattiliikenteen muoto, joka maksaa kaikki autoilun erityisverot” – SDP:n Tolppanen vaatii taksiyrittäjille tasavertaista kohtelua

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kansanedustaja Maria Tolppasen (sd.) mielestä hallituksen on otettava liikennekaaressa huomioon taksiyrittäjien tasapuolinen verotus ja vastuuvakuutukset.

Liikennekaaren tarkoitus on yhdistää ja uudistaa henkilö- ja tavaraliikennettä koskevat säännökset. Samalla tarkoituksena on edistää liikennepalveluiden syntymistä asiakaslähtöisesti, markkinaehtoisesti ja terveen kilpailun pohjalta.

– Taksiautot ovat ainoa ammattiliikenteen muoto, joka maksaa kaikki autoilun erityisverot. Nämä verot koostuvat autoverosta, vuotuisen ajoneuvoveron perusverosta ja vuotuisen ajoneuvoveron käyttövoimaverosta, Tolppanen sanoo.

Ammatinharjoittajalla on aina oltava voimassaolevat vastuuvakuutukset.

Taksiliiton mukaan erityisen ongelmallinen kilpailutilanne tulee olemaan pienten linja-autojen ja taksien välillä. Linja-autoista ei peritä mitään autoilun erityisveroista.

– Liikennekaaren myötä uudet taksiliikenteen toimijat, kevyet ja raskaat nelipyörät sekä kolmipyörät ovat näistä veroista vapaina, Tolppanen huomauttaa.

Jos ala vapautetaan, on Tolppasen mukaan otettava huomioon myös se, millaiset vastuut uusille yrittäjille säädetään.

– Ammatinharjoittajalla on aina oltava voimassaolevat vastuuvakuutukset. Tämä on otettava huomioon, jos taksiautoilua saa harjoittaa myös muilla ajoneuvoilla, esimerkiksi pienillä linja-autoilla, hän sanoo tiedotteessaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat