Nyheter

Aki Lindén besökte konstens natt i Vasa

Jonatan Wikström / Arbetarbladet

Folk samlades för att lyssna när familje- och omsorgsminister Aki Lindén besökte konstens natt i Vasa. På plats var också riksdagsledamöterna Matias Mäkynen och Kim Berg, Europaparlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri samt stadsstyrelsens ordförande Maria Tolppanen.

Jonatan Wikström

Arbetarbladet

 

I sitt tal till publiken kommenterade Minister Lindén den pågående vårdarkrisen och de inkommande budgetförhandlingarna.

Det råder ingen brist på vårdpersonal. Vi har tillräckligt med utbildad vårdpersonal i landet. Problemet är att arbetsvillkoren i branschen inte är tillräckligt lockande, sade minister Lindén i sitt tal.

 

Festivalbesökarna kom och talade med de lokala riksdagsledamöterna, Miapetra Kumpula-Natri och Aki Lindén. Återkommande frågor handlade om finländarnas köpkraft, bristen på vårdpersonal och vårdardimensionering. Foto: Jonatan Wikström

 

Konstens natt ordnades i år för första gången efter en paus på två år. De två föregående åren blev festivalen inhiberad på grund av coronapandemin.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE