Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Aki Lindén tuohtui Orpon väitteistä: ”Lääkärinä olen loukkaantunut kanssani työskennelleiden puolesta”

Lehtikuva / Roni Rekomaa

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Aki Lindén kummeksuu, kuinka vieraantunut kokoomus on terveydenhuollon henkilöstön arjesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luonnehti puoluevaltuustossa pitämässään puheessa sote-uudistuksen rahoituksen johtavan tilanteeseen, missä ”mitä huonommin hoidat ihmisiä, sitä enemmän rahaa saat”.

– Kuvitteleeko kokoomus että suomalaisen terveydenhuollon henkilöstön ammattietiikka on niin heikko, että siellä alettaisiin hoitaa potilaita tarkoituksella huonosti taloudellisten kannustimien toivossa? Lääkärinä olen loukkaantunut kanssani työskennelleiden terveydenhuollon ammattilaisten puolesta, Lindén, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin entinen toimitusjohtaja, parahtaa tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että viime hallituskaudella Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa kokoomus ajoi mallia, missä oli kolmen miljardin euron leikkuri kustannusten nousulle ja verovaroja olisi pakko-ohjattu yksityiselle sektorille.

– Suomen terveydenhuollon suurin ongelma on eriarvoisuus, ja siihen kokoomuksella ei ole mitään ratkaisua. Sote-uudistuksen tärkein tavoite on poistaa eriarvoisuus eri alueiden ja ihmisten välillä. Tähän sosialidemokraattien johtama hallitus on sitoutunut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE