Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Al-Taeelta välitön kuitti: ”Siellä oli 18 perussuomalaista listattuna”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee.

Eduskunnassa keskusteltiin eilen vasemmistoliiton kansanedustajan Veronika Honkasalon ensimmäisenä allekirjoittamasta lakialoitteesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Siinä esitetään, että lakiin ehdokkaan vaalirahoituksesta lisätään vaalikohtainen kampanjakatto, joka olisi kunnallisvaaleissa 7 500 euroa, eduskuntavaaleissa 30 000 euroa ja europarlamenttivaaleissa 50 000 euroa.

Lisäksi aloitteessa esitetään vaalirahoitusta koskevan ennakkoilmoituksen muuttamista vapaaehtoisesta pakolliseksi vaalirahoituksen avoimuuden lisäämiseksi.

Vihreiden kansanedustaja Inka Hopsu totesi, että on ”hälyttävää ajatella, että esimerkiksi kansanedustajien ja varakansanedustajien valituksi tuleminen maksoi tälläkin kertaa keskimäärin 35 000 euroa”.

– Tämä ei ole demokratian toimivuuteen vahvasti liittyvän poliittisen osallisuuden kannalta kestävä tilanne. Kaikilla pitää olla tasapuolinen mahdollisuus osallistua vaaleihin, Hopsu sanoi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen sanoi, että ”vasemmiston puolella tunnutaan puolestaan olevan sokeita ammattiyhdistyspuolen antamalle rahalle, verkostoille ja tiloille”. Hän nosti esiin SAK:laisten liittojen vaaleihin liittyvän Vapaiden valtakunta -kampanjan, joka tuki etenkin SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokkaita.

– Viime kevään eduskuntavaaleissa ay-liikkeen 1,4 miljoonan jättituki Vapaiden valtakunta ‑kampanjan kautta takasi sen, että SDP nipin napin, vain 7 000 äänen erolla, nousi pääministeripuolueeksi ohi perussuomalaisten. Näin perussuomalaisena on helppo katsoa molempiin suuntiin, vasemmalle ja oikealle, ja kysyä: miksi ette suostu näkemään myös niitä ongelmia, joita teidän vaalirahoitukseenne liittyy? Tynkkynen sanoi.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee kuittasi välittömästi Tynkkyselle ja muistutti, että saivat sitä kautta tukea myöskin perussuomalaiset.

– Vaikka en itse ole ollut listoilla enkä jäsen, niin tarkistin juuri netistä ja huomasin, että siellä oli 18 perussuomalaista listattuna Vapaiden valtakunta -mainoksissa ehdokkaina, muun muassa Laura Huhtasaari. Siellä on myös vihreistä, vasemmistoliitosta, demareista ja taitaa olla myöskin RKP:stä.

– Katsoin myöskin heidän ohjelmaansa, ja huomasin, että itse asiassa he haastoivat avoimesti kaikkia ehdokkaita erilaisilla kysymyksillä ja että sellaisia ehdokkaita mainostettaisiin, jotka pystyivät sitoutumaan siihen, että työmarkkinoilla esimerkiksi vallitsisivat reilut säännöt. Heihin kuului tosiaan 18 perussuomalaista, al-Taee.

Eduskuntakeskustelusta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE