Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Älähdys SDP:stä: “Ei ole vaikea arvata kenelle kokoomus on rakentamassa hyvinvointia – ja kenet se unohtaa”

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen kummastelee puheenjohtaja Petteri Orpon puheita siitä, että kokoomuksen tavoitteena on ”pelastaa pohjoismainen hyvinvointivaltio ja luoda kasvun kaava”. Puheet ovat Mäkysen mukaan esitysten kanssa valtavassa ristiriidassa.

Demokraatti

Demokraatti

– Tällä hetkellä tiedämme, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi ansioturvan leikkauksia palkansaajille, indeksijäädytyksiä eläkkeisiin ja leikkauksia asumistukeen. Opintotukeenkin kokoomus esittää heikennyksiä. Eikö kokoomuksessa olla vieläkään opittu, ettei kasvua luoda kurjistamalla ja ostovoimaa heikentämällä, Mäkynen kysyy tiedotteessa.

Hän korostaa, että ylimitoitetut leikkaukset johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen.

– Kun tähän kokonaisuuteen lisätään erityisesti hyvätuloisia hyödyttävä miljardin veronkevennys, ei ole vaikea arvata kenelle kokoomus on rakentamassa hyvinvointia ja kenet se unohtaa. Olisi rehellistä myöntää, että kokoomuksen hyvinvointivaltio ei ole tarkoitettu kaikille.

KOKOOMUS kertoi tänään, että jatkossa jokainen menolisäys otetaan säästönä jostain toisaalta. Samaan aikaan se vihjasi, että näin olisi pitänyt tehdä tälläkin hallituskaudella..

– Kun itseään talouspuolueeksi kutsuva kokoomus heittää tällaisia ehdotuksia, kuulisin mielelläni, mistä Petteri olisi leikannut tällä hallituskaudella, kun meidät yllätti maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjä aloitti hyökkäyssodan Euroopassa, Mäkynen toteaa.

Hän muistuttaa, että kokoomus on tällä vaalikaudella tukenut lähes kaikkia menolisäyksiä, joilla on hoidettu akuutteja kriisejä, kuten koronaa ja sotaa Ukrainassa.

Lisää aiheesta

– Eduskunnassa on vaadittu vielä lisää tukieuroja näiden päälle.

Mäkysen mukaan kokoomuksen puheet ja esitykset ovat niin ristiriitaisia, etteivät he voi uskoa omiin puheisiinsa edes itse.

– Hyvinvointivaltiolle on ainakin luvassa kylmää kyytiä kokoomuksen politiikan myötä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE