Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Urheilu

Aleksandr Ovetshkin iski hattutempun ja nousi kolmen maalinsa myötä jo Mario Lemieuxin ohi NHL:n maalipörssissä

Aleksandr Ovetshkin on jo nyt kaikkien aikojen maalitykkejä.

Washington Capitalsin venäläinen tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on noussut kärkikymmenikköön jääkiekkoliiga NHL:n kaikkien aikojen maalitilastossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ovetshkin iski hattutempun New York Islandersin verkkoon lauantaina, kun Washington haki 6–4-vierasvoiton ja kasvatti uransa maalimäärän 692:een.

Venäläinen oli hiljattain pudottanut Teemu Selänteen (684 maalia) uratilastossa 12:nneksi. Vielä lauantain ottelun alkaessa Ovetshkin oli tilastossa sijalla 11, mutta nousi kolmen maalinsa myötä Mario Lemieuxin ohi ja jakaa nyt yhdeksättä sijaa Steve Yzermanin kanssa.

– Nuo ovat suuria pelaajia. Tämä on erityistä, tämä on historiaa, Ovetshkin sanoi NHL.comin mukaan.

Ovetshkin noussee lähiaikoina listalla kahdeksanneksi, sillä Mark Messier on enää kahden maalin päässä. NHL:n kaikkien aikojen maalikuningas on luonnollisesti Wayne Gretzky, joka teki 894 maalia.

34-vuotias Ovetshkin on pelannut NHL:ssä vuodesta 2004. Lauantain hattutemppu oli hänen NHL-uransa 26:s. Tämän kauden maalitilastossa hän on 34 osumallaan toisena.

Islanders näytti olevan matkalla kotivoittoon, sillä se johti kahden erän jälkeen 4–1. Washington kuitenkin hurjasteli päätöserässä peräti viisi maalia, joista Ovetshkin teki kaksi. Hattutemppunsa Ovetshkin viimeisteli viimeisellä minuutilla tyhjiin.

– Annoin kaikkeni, koska minulla on nyt edessä vapaaviikko. Nyt on aika kerätä voimia ja valmistautua kauden toiseen puoliskoon, sanoi Ovetshkin, joka jättää ensi viikolla pelattavan NHL:n tähdistöottelun väliin ja sai sen takia pelikieltoa.

Islandersin Leo Komarov kirjautti ottelussa syöttöpisteen.

Kolmas perättäinen voitto vankisti Washingtonin asemaa itälohkon ja koko NHL:n kärkijoukkueena.