Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Alex Jones jätti konkurssihakemuksen – taustalla liki miljardin vahingonkorvaukset

AFP / LEHTIKUVA / OLIVIER DOULIERY
Alex Jones puhuu Trumpia kannattaville mielenosoittajille Washingtonissa joulukuussa 2020.

Yhdysvaltalainen äärioikeistolainen salaliittoteoreetikko Alex Jones jätti perjantaina henkilökohtaista konkurssia koskevan hakemuksen. Lokakuussa Jones oli tuomittu maksamaan liki miljardin dollarin vahingonkorvaukset Sandy Hookin koulusurmaa koskevista perättömistä väitteistään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Jones väitti radio-ohjelmassaan vuosien ajan, että koulusurma oli lavastettu aselakien kiristämiseksi. Hän perui myöhemmin väitteensä.

Sandy Hookin kouluampuminen tapahtui Yhdysvalloissa Connecticutin Newtownissa vuonna 2012. Ampumisessa sai surmansa 20 lasta ja kuusi opettajaa.

Jones on todettu syylliseksi useissa oikeudenkäynneissä, joissa on käsitelty kunnianloukkauskanteita, joita kouluampumisessa kuolleiden perheet ovat nostaneet.

AIEMMIN tänä vuonna texasilaisvalamiehistö tuomitsi Jonesin liki 50 miljoonan dollarin vahingonkorvauksiin Sandy Hook -puheidensa vuoksi.

Jonesin perustama Infowars-sivusto on hakeutunut konkurssiin kuten myös hänen omistamansa yritys Free Speech Systems.

Jones on Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin kovaääninen kannattaja, ja Trump esiintyi useaan otteeseen Jonesin radio-ohjelmassa vuoden 2016 presidentinvaalikampanjansa aikana. Jonesin kerrotaan myös olleen Washingtonissa, kun Trumpin kannattajat murtautuivat kongressiin ja yrittivät estää presidentti Joe Bidenin vaalivoiton vahvistamisen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE