Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Alma Media myy kolme lehteä Kalevalle – Lapin Kansa vaihtaa omistajaa

Alma Media myy Lapin lehti- ja jakeluliiketoimintansa Kalevalle. Kaupassa vaihtavat omistajaa maakuntalehti Lapin Kansa, kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi sekä Alma Manu -yhtiön jakeluliiketoiminta Lapin alueella.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, mutta Alma Media kertoo kirjaavansa kaupasta noin neljän miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton toiselle vuosineljännekselle.

Myytävän liiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 18,7 miljoonaa euroa. Myydyssä lehtiliiketoiminnassa työskentelee 68 henkeä ja jakelussa 88 henkeä. Henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Alma Lapin liiketoiminnasta luopuminen tukee strategista rajaustamme, jonka mukaan haluamme keskittyä maakunta- ja paikallismediassa ydinalueellemme Pirkanmaalle ja Satakuntaan. Omalla luontaisella alueellamme meillä on kaksi seitsemänpäiväistä maakuntamediaa, kattava paikallislehtiverkko, oma lehtipaino ja varhaisjakelu, Alma Media Kustannuksen toimitusjohtaja Kari Juutilainen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Juutilaisen mukaan Kaleva on vahva mediatoimija Pohjois-Suomessa ja näin ollen myös luontevin uusi kustantaja Lapin lehdille.

– Kauppa on luonnollinen jatkumo Kaleva-konsernin strategian toteuttamiselle, jossa haemme kasvua muun muassa kasvattamalla paikallisten julkaisujen määrää, Kaleva-konsernin toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo tiedotteessa.

Lapin Kansa on kuusipäiväinen Lapin maakunnassa ilmestyvä maakuntalehti. Rovaniemellä ilmestyvä Uusi Rovaniemi ja Meri-Lapissa ilmestyvä Lounais-Lappi ovat kaksipäiväisiä kaupunkilehtiä. Alma Manulla on varhaisjakeluverkosto Lapin suurimmissa taajamissa.

Alma Media on STT:n toiseksi suurin omistaja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE