Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Aloittaako Kiina asetoimitukset Venäjälle? – Biden: ”He eivät ole tehneet sitä vielä”

AFP / LEHTIKUVA / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoo uskovansa, ettei Kiina ole ainakaan vielä toimittanut Venäjälle aseita sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyksensä Ukrainaan yli vuosi sitten.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

- Olen kuullut viimeiset kolme kuukautta puheita siitä, että Kiina olisi aloittamassa merkittävät asetoimitukset Venäjälle. No, sitä he eivät ole vielä tehneet. Se ei tarkoita sitä, etteivätkö he tekisi niin tulevaisuudessa, mutta he eivät ole tehneet sitä vielä, Biden totesi lehdistötilaisuudessa.

Puheet Kiinan ja Venäjän suhteiden lähentymisestä ovat Bidenin mielestä liioiteltuja. Biden esitti kommenttinsa vieraillessaan Kanadassa. Bidenin mukaan länsimaat ovat Ukrainan sodan seurauksena lähentyneet paljon enemmän kuin Kiina ja Venäjä, joiden uhkan presidentti kuitenkin kertoo ottavansa vakavasti.

- En suhtaudu kevyesti Kiinaan enkä Venäjään, Biden sanoi.

Biden mainitsi Kiinan valtaa tasapainottavana tekijänä Yhdysvaltain tiivistyneen turvallisuusyhteistyön Tyynenmeren alueella Australian, Intian ja Japanin kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi vierailevan Kiinan presidentti Xi Jinpingin aiemmin tällä viikolla Moskovassa. Puheiden tasolla johtajat korostivat maidensa erityistä suhdetta, mutta Kiina ei sitoutunut julkisesti sen enempää asetoimituksiin kuin venäläisen kaasun pitkäaikaisiin ostosuunnitelmiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE