Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Alueet saavat tänään 190 miljoonaa euroa sote-uudistuksen valmisteluun – Ministeri Kiuru: ”Pitää päästä vastaanotolle ja pitää päästä hoitoon”

Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa tänään 190 miljoonaa euroa alueille sote-sisältöhankkeisiin. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan varoilla kehitetään nimenomaan perustason palveluita ei niinkään erityissairaanhoitoa.

Demokraatti.fi

Varat jakautuvat hakemusten perusteella tulevaisuuden sote-keskusten kehittämiseen, eli sisältöön, ja rakenteellisiin uudistuksiin kuten digitalisaatioon ja johtamiseen.

Käytännössä rahoilla on tarkoitus edistää erityisesti kiireettömiin hoitoihin pääsyä ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta. Kiurun mukaan suomalaisista 43 prosenttia pääsee kiireettömään hoitoon viikon sisällä. Muutoin hoitoonpääsy ei Suomessa yhtä nopeasti toteudu.

– Pitää päästä vastaanotolle ja pitää päästä hoitoon, mutta pitää tulla myös hoidetuksi, Kiuru tiivisti palvelujen sisällöllisen kehittämisen.

Erityisen suuria ongelmia on nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden saatavuudessa. Joka viidennellä nuorella on mielenterveyshäiriöön liittyvä diagnoosi, mutta perustason palveluja ei ole Kiurun mukaan juuri saatavilla.

– Odotuksen kulttuuri on vaihtumassa siihen, että ongelmat on hoidettava heti. Se tulee monella tavalla edullisemmaksi.

Jaettavasta rahasta 70 miljoonaa euroa menee tulevaisuuden sote-keskusohjelmaan eli niillä parannetaan olemassaolevien palvelujen sisältöä. Rahaa myönnettiin kaikille 23 hakijalle.

Rakenneuudistukseen jaettavia varoja haki 24 toimijaa, mukana oli erillisenä hakijana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE