Nyheter

Anneli Kiljunen ställer inte upp till omval i riksdagsvalet 2023

Foto: Susanna Kekkonen
Anneli Kiljunen har varit riksdagsledamot sedan 2003. Hennes far Valto Käkelä var riksdagsledamot 1945–1972. Farfadern Elias Käkelä var lantdagsledamot 1914–1917 och föll offer för den vita terrorn 1918.

Riksdagsledamot Anneli Kiljunen (SDP) från Villmanstrand har varit kontinuerligt i riksdagen sedan 2003. Hon har kommit fram till att hon inte kandiderar till omval i april 2023.

ABL

 

 

– Jag har övervägt saken allvarligt redan under en tid. Beslutet klarnade slutgiltigt nu i mitt värv som styrelseordförande för Eksote och Södra Karelens välfärdsområde.

– För mig har saker som har med människornas välfärd och hälsa att göra alltid varit nära mitt hjärta, såväl i riksdagsarbetet som i lokalpolitiken, säger Anneli Kiljunen.

– Mitt arbete de senaste ett par åren i ledande ställning för Eksote och nu för välfärdsområdet har klargjort det att jag vill i fortsättningen satsa min tid allt mer på välfärd, hälsa och säkerhet av människorna i Södra Karelen. Jag hoppas att jag kan koncentrera min tid på att utveckla social- och hälsovårdstjänsterna samt säkerhets- och räddningsservicen i vårt välfärdsområde, konstaterar Kiljunen.

 

Kiljunens arbete i riksdagen har haft fokus på social- och hälsovården samt bildningspolitiken. Hon är en av de riksdagsledamöter som har förberett social- och hälsovårdsreformen sedan 2003 och arbetet fortsätter fortfarande. Kiljunen har varit inte bara en central person inom SDP när det gäller kunnandet i social- och hälsovårdsfrågor och ordförande för många programarbeten, utan också ordförande för många organisationer inom social- och hälsovården.

– Nu är det fint att kunna dra nytta av de här erfarenheterna och kunnandet inom lagstiftningen i att stärka välfärden för människorna i vårt landskap och att utveckla social- och hälsovårdstjänsterna, konstaterar Kiljunen.

– Jag är speciellt tacksam till invånarna och väljarna i Sydöstra Finland, med vilkas förtroende jag har fått arbeta i riksdagen i tjugo år för saker som är viktiga för oss, tackar Anneli Kiljunen.

– Nästa år vänds ett nytt blad i mitt liv, men det finns fortfarande mycket att göra. Till den delen fortsätter arbetet ännu i riksdagen till nästa vår, summerar Anneli Kiljunen sin livssituation.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE