Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Työmarkkinat

Ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 % viime vuoden syyskuusta

LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö kertoo tiedotteessa, että lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 % viime vuoden syyskuusta. Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa enää 17 000 lomautetulle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lomautettujen määrä laskenut joka kuukausi viime maaliskuun jälkeen. Pandemiaa edeltävään tilanteeseen nähden lomautettuja oli kuitenkin edelleen noin kaksinkertainen määrä.

Ansiopäivärahakulut ovat laskeneet hieman saajien määrää hitaammin. Kulujen määrä oli syyskuussa 24 % pienempi kuin vuosi sitten. Kulut olivat syyskuussa 39 % koholla kahden vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Työttömyyskassat ovat maksaneet syyskuun loppuun mennessä ansiopäivärahaa lähes 2 miljardia euroa. Vuoden 2021 päivärahakulut olivat syyskuuhun mennessä 2 % pienemmät kuin viime vuoden vastaavana jaksona.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE