Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Antti Häkkäsen entiselle erityisavustajalle, ex-kansanedustaja Tapani Mäkiselle korruptiosyytteet

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Ex-oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) ex-erityisavustajaa Tapani Mäkistä (kok.) vastaan on nostettu syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syytteet liittyvät Mäkisen toimintaan Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lisäksi syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta sai kaksi tuusulalaista yrittäjää. Syyttäjän mukaan kaikki syytetyt ovat kiistäneet rikosepäilyt.

Itä-Uudenmaan syyttäjäviraston mukaan epäillyt teot ovat tapahtuneet alkuvuodesta 2015 ja ne liittyvät Vantaan kaupunginhallituksessa käsiteltyihin etuosto-oikeusasioihin. Pitkän linjan kokoomuspoliitikko Mäkinen toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017.

Häkkäsen erityisavustajaksi hänet nimitettiin kesällä 2017, mutta hän irtisanoutui tehtävästä viime vuoden keväällä rikostutkinnan vuoksi. Mäkinen on myös entinen kansanedustaja. Hän istui eduskunnassa kaksi kautta vuosina 2007–2015.

Syytteet käsitellään aikanaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE