Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Antti Lindtman: Tässä ovat SDP:n hallitusneuvottelijanimet

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi tänään valittu Antti Lindtman sanoo pressitilaisuudessa torstaina eduskunnassa, että puheenjohtaja Antti Rinne on ryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi.

Rane Aunimo

Demokraatti

– Sen lisäksi kutsun koolle eduskuntaryhmät 26.4. perustuslain hallituksen muodostamista koskevien askelmerkkien mukaisesti. Esitän, että Rinne nimitetään hallitustunnustelijaksi. Tässä tilaisuudessa tuleva tunnustelija ryhtyy välittömästi toimeen. Hän jakaa kysymykset kaikille ryhmille ja puolueille, ja kysymyksiin odotetaan vastauksia vappuun mennessä.

Lindtman odottaa kaikilta ryhmiltä, että vastaukset laaditaan vakavalla mielellä. Tavoitteena on enemmistöhallitus, jonka ohjelmassa näkyy muutos.

– Vastaukset luetaan erittäin tarkkaan ja niiden pohjalta tunnustelija tekee esityksen, millä pohjalla hallitusta lähdetään muodostamaan.

Lindtman kertoi, että SDP:n hallitusneuvottelijoita tulee tasan puolet puoluehallituksen nimittäminä ja puolet eduskuntaryhmän nimittäminä. Puoluehallituksesta henkilöinä tulevat Rinteen lisäksi varapuheenjohtajat Sanna Marin ja Ville Skinnari sekä puoluesihteeri Antton Rönnholm ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero.

Eduskuntaryhmä nimesi hallitusneuvottelijoiksi ryhmän puheenjohtajiston eli Lindtmanin, Johanna Ojala-Niemelän ja Suna Kymäläisen sekä Krista Kiurun. Puheenjohtajisto valittiin torstaina ryhmän kokouksessa.

Puheenjohtaja Rinne sanoo, että nyt tärkeää on saada aikaan muutos, jonka puolesta kansalaiset äänestivät.

Lisää aiheesta

– Se ei liity pelkästään eriarvoisuuteen vaan vahvasti myös koulutuksen kokonaisuuden rakentamiseen niin että pärjätään 2020- ja 2030-luvuilla nopeasti muuttuvassa maailmassa. Tarvitaan myös uudistuksia työelämässä niin että miesten ja naisten tasa-arvo, palkkatasa-arvo ja työuratasa-arvo saadaan toteutumaan ja samalla voidaan vaikuttaa työllisyysasteen parantumiseen nimenomaan nuorten naisten näkökulmasta.

Korjattu päiväksi torstai. Aiemmin tekstissä puhuttiin perjantaista. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE