Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Antti Rinne aikoo puuttua kiusaamiseen: ”Haluan kantaa korteni kekoon, tehdä voitavani”

Jukka-Pekka Flander

Pääministeri Antti Rinne aikoo puuttua kiusaamiseen. Hän otti asian esille SDP:n puoluevaltuustossa Porissa lauantaina. Hän sanoo lukeneensa viime päivinä mediassa olleita tarinoita, jotka ovat olleet surullisia ja järkyttäviä.

Rane Aunimo

Demokraatti

Tarinat ovat tuoneet Rinteen mieleen hänen omat kokemuksensa koulussa.

– Olen 57-vuotias aikuinen mies, mutta muistan vieläkin hetket koulussa, jolloin näin kiusaamista. Olen iloinen siitä, että löysin rohkeuden puuttua kiusaamiseen ja että minulla oli kaveri, jonka avulla saimme kiusaajat kuriin.

Rinne korostaa, että kiusaaminen jättää aina syvät jäljet.

– Meidän on puhuttava kiusaamisesta enemmän. Meidän on puututtava kiusaamiseen heti. Meidän on saatava kiusaaminen loppumaan koulussa, kodeissa, työpaikoilla. Kiusaamisen on loputtava kaikkialla.

Rinne sanoo, että kiusaamisen ohella mikään muu ei satuta enemmän kuin se, että joku, joka olisi voinut puuttua ja puolustaa, kääntääkin selkänsä.

– Aion itse vierailla kouluissa ja oppilaitoksissa puhumassa tästä aiheesta. Ennen kaikkea haluan keskustella nuorten kanssa, jotta he tietävät, että heille ei käännetä selkää. Haluan kantaa korteni kekoon, tehdä voitavani. Pääministerinä mutta ennen kaikkea ihmisenä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE