Politiikka

Antti Rinne avoimena somessa: ”Sain ehdot kesälle”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Eilen vietettiin kansainvälistä opettajien päivää.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne muisteli Facebookissa olleensa lukioaikaan kiinnostunut urheilusta ja normaaleista nuorten touhuista, eikä hän hirveästi kiinnittänyt huomiota koulunkäyntiin.

– Jälkeenpäin ajateltuna eräs pysäyttävä ja paljon arvostamani tapahtuma oli, kun lukion ekalla luokalla matematiikan kokeet menivät jatkuvasti rimaa hipoen läpi. Matikan opettaja Usko Lahti pyysi pojan keskustelemaan ja sanoi, että voisi antaa vitosen, jotta pääsen luokalta, Rinne päivittää.

– Usko oli kuitenkin sitä mieltä, että se ei ole oikein minua kohtaan. Hän kertoi näkevänsä minussa paljon potentiaalia mutta sanoi, että en keskity opiskeluun. Siksi hän sanoi haluavansa pysäyttää minut ja rakentaa minulle parempaa tulevaisuutta. Niin siinä sitten kävi, että sain ehdot kesälle. Usko sanoi minulle, että on valmis auttamaan ja tukemaan opiskelussa, mutta että minun pitää itse tehdä päätös ja keskittyä koulunkäyntiin, Rinne jatkaa.

Rinne kertoo olevansa Usko Lahdelle ikuisesti kiitollinen siitä, että hän toimi näin.

– Kirjoitin pitkästä matikasta M:n ja päättötodistuksessa numero oli 9. Opettaja ei ole vain opettaja, vaan parhaimmillaan välittävä aikuinen ihminen, joka ohjaa ja tukee nuorta ihmistä, Rinne muistuttaa.

Matematiikan opettajan sukunimi on korjattu jutussa klo 12.13.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat