Politiikka

Antti Rinne: SDP valmis hyväksymään kiireellisen menettelyn

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo torstaina eduskunnassa, että SDP kannattaa kiireellistä menettelyä tiedustelulakien pohjana olevan perustuslain muutoksen säätämisessä. Ryhmä on yksimielinen.

– Olemme saaneet varmuuden siitä, että siviilitiedustelu- ja sotilastiedustelulaki kunnioittavat ihmisten viestintäsalaisuutta muuttuvissa olosuhteissa, kun sen valvonta on kunnossa, kun voimme olla varmoja siitä, että median lähdesuoja ja toisaalta pappien rippisalaisuus säilyvät. Kaikki ne asiat, joita olemme pitäneet esillä, on saatu sellaiselle mallille, että voimme ne hyväksyä, Rinne sanoi kokouksen jälkeen.

Rinne sanoo, että ryhmässä kukaan ei ollut erimielinen.

– Kaikki jotka olivat paikalla. Kukaan ei reagoinut sillä tavalla, että olisi ollut kiireellistä menettelyä vastaan.

Rinne sanoo, ettei osaa vastata siihen, kuinka asian kiireellisyys vaikuttaa sote-ratkaisun etenemiseen.

– Perustuslakivaliokunta tulee käsittelemään molemmat, jos tämä kiireellisessä menettelyssä läpi, siviili- ja sotilastiedustelun, ja samaan aikaan on tulossa tai jossakin vaiheessa tämä sote-lakikokonaisuus. Että kyllä siellä vipinää riittää.

Eduskunta jatkaa asian käsittelyä tiistaina, ja mahdollinen äänestys kiireellisyydestä järjestetään tällä tietoa keskiviikkona.

Perussuomalaiset ei vielä päättänyt kantaansa perustuslain muutoksen kiirellisyyteen, sanoi perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari puolueen eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat