Politiikka

Antti Rinne toivoo siistiä puheenjohtajavaalia (jos sellainen tulee): ”Kun tehdään se fiksulla tavalla, ei ole mitään ongelmaa”

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo harkinneensa puolisen vuotta, hakeeko hän jatkoa puolueen puheenjohtajana. Rinne ilmoitti tänään kahdella sanalla, että ”olen käytettävissä”. Rinne toivoo, että mahdollinen vaali pysyy siistinä.

— Kun tehdään se fiksulla tavalla, ei ole mitään ongelmaa.

Rinne sanoo olevansa valmis myös vaalikiertueeseen muiden ehdokkaiden kanssa.

— Kyllä kalenterista sellaisia päiviä löytyy, jos vaali tulee.

Rinne kertoo, että halusi kertoa päätöksestään vasta nyt, ettei keskustelu olisi pyörinyt koko syksyn ajan henkilökysymyksissä.

Hän letkautti myös joskus pohtineensa huonosti menneiden vaalien yhteydessä, ”onko tämä ihan järjellisen ihmisen touhua”.

SDP ei ehdi järjestää neuvoa-antavaa jäsenäänestystä, jos puheenjohtajuudesta syntyy kisa. Rinne toisti tänään oman kantansa, ettei pidä jäsendemokratian lisäämistä huonona asiana.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Tarja Filatov perusteli tänään, miksei asia ole edennyt, vaikka asiasta on puhuttu pitkään.

— Taustalla on aiempi puoluevaltuuston päätös, ettei valmistelua lähdetä tekemään.

Filatovin mukaan nyt puoluevaltuustolta tuli yksimielinen viesti, että asiaa todella lähdetään valmistelemaan. Aikanaan siis ratkeaa, päästäänkö kysymyksessä lopulta myönteiseen päätökseen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat