Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Atria alkaa viedä sianlihaa Kiinaan – kurssi ampaisi nousuun

Getty Images

Atria kertoo saaneensa vahvistuksen sianlihan vientiluvalle Kiinaan. Yhtiön mukaan vienti pyritään käynnistämään mahdollisimman pian.
Toimitusjohtaja Juha Gröhn sanoo tiedotteessa, että vientilupa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä Kiinan markkinoille. Yhtiö ei kommentoi tässä vaiheessa asian taloudellisia vaikutuksia enempää.
Sijoittajat sen sijaan ilahtuivat. Ilmoitus heijastui Atrian osakkeeseen, jonka arvo päätyi keskiviikkona noin kuusi prosenttia edellispäivää korkeammalle.

Demokraatti.fi/STT

Päätös on perustunut Kiinan ja Suomen viranomaisten pitkäjänteiseen yhteistyöhön, sanoo vientilupa-asiaa neuvotellut kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä.
– Yhteistyö kiinalaisten kanssa tulee varmasti tiivistymään ja tätä kautta voidaan edistää muutakin suomalaista vientitoimintaa, Husu-Kallio sanoo ministeriön tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE