Politiikka

Auto- ja kuljetusala seuraa Rakennusliittoa: Työt seisahtuvat useilla aloilla 2. helmikuuta

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on päätynyt samaan kuin Rakennusliitto aiemmin tänään. Molemmat liitot aikovat seisauttaa työt perjantaina 2. helmikuuta, kun SAK järjestää mielenilmauksen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

AKT:n päätöksen mukaan poliittiseen mielenilmaukseen osallistutaan useilla aloilla niin, että työt seisahtuvat muun muassa kuorma-auto- ja linja-autoalalla perjantaina aamuyöllä ja jatkuvat illalla.

Rakennusliiton mukaan rakentajat pysäyttävät työnsä koko perjantain ajaksi eli vuorokaudeksi.

Mielenilmaus järjestetään Helsingin Senaatintorilla kello 11. SAK:laiset liitot päättävät kukin itsenäisesti siihen osallistumisesta.

Liittojen yhteiskokouksessa Messukeskuksessa aiemmin tänään eri liitoista kuultiin paljon vaatimuksia poliittisista lakoista, jotta mielenilmaukseen saadaan riittävästi väkeä paikalle.

Hallituksen ajama aktiivimalli tuli voimaan vuoden alussa. Sen mukaan työttömyyskorvausta voidaan leikata 4,65 prosenttia, jos työtön ei täytä aktiivisuusvaatimusta esimerkiksi palkkatyötä tekemällä.

Ehdon voi täyttää myös ansaitsemalla tietyn summan yritystoiminnalla tai osallistumalla viiden päivän ajan työllistymistä edistäviin palveluihin kolmen kuukauden aikana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat