Politiikka

Ay-vaikuttaja näreissään aktiivimallista: ”Leimaa tosissaan töitä hakevat ilman omaa syytään sosiaalipummeiksi”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Mies tutkii TE-toimiston verkkosivuja.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Mies tutkii TE-toimiston verkkosivuja.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Mies tutkii TE-toimiston verkkosivuja.

Uusi työttömyysturvan aktiivimalli leimaa Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan kymmenettuhannet tosissaan töitä hakevat ihmiset ilman omaa syytään sosiaalipummeiksi.

– Hallituksen vuoden alusta voimaan runnoma laki työttömyysturvan aktiivimallista on kritiikin ohella saanut runsaasti kehuja hallituspuolueista ja niitä lähellä olevista piireistä. Lain myötä kymmenet tuhannet tosissaan töitä hakevat ihmiset leimataan ilman omaa syytään sosiaalipummeiksi. Silti mm. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan:n toimitusjohtaja Vesa Vihriälä piti lakia loistavana, jos ei suorastaan nerokkaana.

Suokas arvioi blogissaan, että ministeri Jari Lindström (sin.) antaa vielä tämän vuoden aikana seuraavan esityksen ”työttömien aktivoimisesta”.

– Kehitteillä on malli pakollisesta työnhausta. Jos työtön ei tee yhtä työhakemusta viikossa ja raportoi siitä työvoimaviranomaisille, seuraa aktivoiva 60 päivän karenssi työttömyysturvaan. Veikko Vennamon (SMP) perilliset jatkavat pienen ihmisen asialla.

– Keskimäärin 300 000 työtöntä tuottaa yrityksiin reilut 15 miljoonaa työhakemusta vuodessa ja toiset mokomat raportteja työkkäreihin. Hölmökin ymmärtänee, että tämän manööverin seurauksena työllisyyden on aivan pakko lähteä nousukiitoon. Ja uusilla yhtä nerokkailla lisäkeinoilla varmistetaan työllisyyskäyrän kasvukulman riittävä jyrkkyys.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat